Filmdagen in de anderhalve meter samenleving


Basisschool in Beeld is goed voorbereid op de ‘anderhalve meter samenleving’. Daarom hebben we een duidelijke checklist opgesteld, met daarin een aantal voorwaarden waaronder we filmproducties doorgang kunnen laten vinden.

Een crew van 2 personen en anderhalve meter afstand
Tijdens het filmen zullen wij uiteraard de anderhalve meter afstandsregel handhaven. Daarom komen we met een kleine filmcrew – bestaande uit twee personen – en bewaren we afstand tot zowel de leerkracht als leerlingen. Onze camera kan van een afstand filmen, zonder dat je dit in de beelden terugziet. Zonder problemen maken we dus close shots, zelfs als we een afstand van meer dan anderhalve meter houden.

Indien een opdrachtgever wil meekijken met de opnames, is dat geen probleem. In dat geval koppelen we een externe monitor aan, zodat de beelden vanuit een andere ruimte zijn te bekijken.

Kleine ruimtes – zoals bijvoorbeeld een RT-ruimte –  zullen wij vermijden.

Kick-off
Elke draaidag wordt gestart met een zogenaamde kick-off, waarin we alle regels én restricties met elkaar doornemen.

Hygiëne
Wij gebruiken meer dan voldoende desinfecterende middelen. Alle apparatuur wordt minimaal drie keer per opnamedag gereinigd. Elk crewlid draagt handschoenen en de lunch wordt per portie verpakt.

Interviews
Ook interviews kunnen wij onder de nieuwe maatregelen nog steeds afnemen. Dit doen we door een microfoon op een statief te plaatsen en deze vervolgens boven de geïnterviewde te hangen. Zo zal er dus geen fysiek contact zijn en behouden we afstand tot elkaar.

Een goede filmdag planning
De maatregelen van het kabinet zorgen ervoor dat kinderen vijftig procent van de onderwijstijd naar school gaan. Of dit bij jullie op school nu betekent dat de kinderen in halve klassen naar school gaan, in kleinere groepjes, of op afwisselende dagen aanwezig zijn: wij zullen ervoor zorgen dat we de opnames hierop afstemmen.

De filmdag planning zullen we – samen met jullie – naar wens aanpassen, zodat we zoveel mogelijk beelden uit het script kunnen filmen.

De kwaliteit blijft hetzelfde!
Op locatie zullen er zaken veranderen, maar de kwaliteit van het door ons geleverde werk blijft hetzelfde. Mochten we bepaalde opnames niet kunnen maken, dan komen wij op een later moment terug voor nieuwe opnames. Daarmee kunnen we de video dan moeiteloos actualiseren.

Communicatie
Wij stellen een document op, zodat u bovenstaande informatie kunt delen met alle betrokken personen.
Voor vragen kunt u contact opnemen met Jesse Joor op telefoonnummer 06 – 523 16 845